Regler i Singapore: Overdrivelse fremmer forståelse

Skærmbillede 2016-09-04 kl. 17.40.37 (1)

Billede fra metroen (durian er den mest stikende frugt, du kan forestille dig – så hvis du lugter noget klamt i de singaporeanske stræder, så skynd dig at komme væk)

Singapore er kendt for deres renlighed, men det er ikke uden grund, at gaderne skinner, som var de nypudsede. Her får I en oversigt over det ordensreglement, vi (3.w) havde fået tildelt før afrejse og kommentarer (rød) efter vores tilbagekomst til DK:

Homestay’et

De singaporeanske elever sover ikke meget om natten, så det er vigtigt, at man er helt veludhvilet, inden homestay begynder – start med at imødegå jetlag’et allerede på flyturen. Det er voldsomt vigtigt for ikke at være bagud på point fra start, for på homestay får man ikke meget søvn.

 • Vi konkluderede, at de fleste af singaporeanerne var villige til at gå tideligere i seng, når vi spurgte. (Selvfølgelig med den undtagelse, at du er en af de heldige få med eget værelse – så er der ingen problemer).

De singaporeanske elever viser ikke nødvendigvis følelser under selve homestay’et, men til gengæld kan afskeden på skolen (og eventuelt i lufthavnen) virke temmelig voldsom, for her kan der være tårer, meget følsomme breve og andet, som kan virke meget overvældende på os efter kun et par dage sammen.

 • Dette afhænger af personen, nogle var meget nærgående og ville kramme, mens andre var lidt mere introværte. Det var meget få der fældede en tåre. 

Singaporeanere åbner ikke nødvendigvis gaven, når I giver den. Det anses som uhøfligt, fordi begge parter er i risiko for at tabe ansigt, hvis gaven ikke lever op til forventningerne.

 • Dette er rigtigt! Så det gør du heller ikke!

Det er ikke alle familier/homestayværter, der betaler for transport og mad, når I er ude at spise.

 • Dette er rigtigt, så husk at budgeter med lidt ekstra.  

Man taler ikke dansk, når der er homestayelever.

 • Dette er bare ren høflighed, og kan variere alt efter hvor store grupper man befinder sig i. 

De drikker ikke alkohol, og de har ikke kærester endnu – det starter først i 20’erne.

 • Dette er en overdrivelse. De drikker og dater ikke i offentligheden, men er meget interesseret i begge områder. 

Rygning på gaderne er ikke velset i Singapore, og nogle elever føler sig meget utrygge ved rygning i det hele taget.

 • Det var intet problem at ryge på gaden – du må bare ikke smide skoderne! Det er rigtigt at nogle af singaporeanerne ikke bryder sig om det, så få lige det på det rene inden. 

 

På skolen

Rygning er ikke tilladt på skolen, og vi vil faktisk anmode eleverne om, at man slet ikke ryger i løbet af homestay, og så man må forberede sig med nikotinplastre. De singaporeanske elever kan blive set ned af andre, hvis de omgås én, der ryger.

 • Det er meget forskelligt fra homestay til homestay hvorvidt du kan ryge eller ej, men undgå så vidt muligt at ryge på skolen (det er dog ikke umuligt).

Sørg for at have meget vand med på skolen. Der er blæsere, men ikke aircon i klasserne. Man må gerne drikke vand i timerne og overalt på skolen.

 • HUSK DET, HUSK DET; HUSK DET!

Afskedsscenen imellem homestayeleverne og Rysensteens elever kan virke lidt voldsom.

 • Voldsom er et meget voldsomt ord, de vil gerne tage mange billeder og nogle bliver lidt følsomme. 

Man går ikke ud for at tisse – man tisser i pauserne (et modul varer imellem 20-60 minutter)

 • Vi overværede aldrig et helt modul, og i de timer hvor vi fik “special” undervisning var toilet besøg intet problem. 

Hav en trøje med i din taske. Noget af besøget på skolen foregår i et fællesrum med en airconditioner, der kan være meget kold.

 • HUSK DET! – du kan nemt blive forkølet af skiftet mellem 35 grader sol og 10 graders aircon. 

 

At gå rundt i Singapore

Det er ikke tilladt at ryge eller drikke på gaden eller i metroen, selv tyggegummi er forbudt. Man drikker derfor inde i den forretning, man køber sine drikkevarer, og rygning foregår i smug. I Little India er det ikke helt så rigidt, når det kommer til at drikke vand, men rygning er det samme.

 • Dette er en overdrivelse! Tyggegummi er No Go, men du drikker bare den vand og spiser den mad du lyster, der er dog en undtagelse. For et par år siden indførte Singapore en alcohol prohibition. Dette betyder, at du ikke har mulighed for at købe alkohol i tidsrummet 22:30-7:30 samtidig må det ikke indtages på gaden i dette tidsrum. (der var da undtagelser, da vi fandt lokale bare som serverede alkohol efter 22:30 – bare husk på at alkohol er meget dyrt i Singapore)
 • Som skrevet tidligere er det intet problem at ryge i Singapores gader, bare du husker at bruge askebære og smider skoderne ud. 

Generelt er det sikkert og trygt at gå rundt i Singapore. Som kvinde skal man dog nok ikke bevæge sig rundt uden en fyr ved sin side i Little India om søndagen.

 • Rigtigt! Dette er fordi alle maids’ene har fri der og befinder sig hovedsageligt i little india, hvor de drikker sig stive og har sex til højre og venstre. 

Man må kun krydse gaderne i fodgængerfelter, på gangbroer eller lignende.

 • Du kan sagtens befærde dig så sløset som i Danmark – bare hold øje med bilerne, da færdselsreglerne ikke tages helt lige så alvorligt som herhjemme. 

 

Dress code på Dunman Secondary School: 

Det er reglerne for Singaporeanerne, men for at vise respekt bør man følge dem så vidt som muligt. 

Male:

 1. No shorts
 2. Bermudas, full-length pants are all acceptable.
 3. Covered footwear, no slippers
  1. Du kan sagtens have sandaler på
 4. No more than a pair of ear studs/ rings

Female:

 1. Same as male students
 2. No spaghetti strap tops or tank tops
 3. Blouses do not have too low a neck line
 4. Skirts and dresses are to be no shorter than knee-length or just above knee-length.

Everybody:

 1. Refrain from smoking in the school premise or just outside the school premise.
 2. Every school in Singapore is a designated non-smoking area.
 3. Public parks are non-smoking areas too.