Rejseberetning fra 2013X’s tur til Island

3.g’erne har besøgt Island, og her fortæller en af eleverne om rejsen og mødet med Island:

Vores tur til Island startede med et brag, da vi efter en 3 timers flyvetur til Reykjavik lufthavn blev mødt af en gruppe begejstrede islændinge, som hev os ind i deres store biler og kidnappede os fra vores lærere og resten af klassen. Vi blev kastet ind en partnerfamilie og før vi kunne tænke os om, sad vi ved middagsbordet og spiste tørret fisk med smør, haj og skyr [Skiiir]…  Den følgende uge var programmet tæt pakket og med vandreskoene på, besteg vi både en bjergkæde, udforskede en over tusind år gammel lava grotte og gik imellem de tektoniske plader.   Gejsere og nordlys var også på programmet og ingen af de dele skuffede. Turen bød også på et besøg på DeCODE, som er en af de førende fakulteter indenfor at analysere det menneskelige genom. Selvom vi er science klassen, har vi også set andre ting end gener og naturen, vi har bl.a. dykket ned i den islandske nationale kulturarv på deres nationalmuseum.

En dukkert både i den blå lagune og i en ikke-turistet varm kilde fik vi også presset ind i programmet.  For rigtig at blive integreret med vores islandske partneres gymnasieliv, blev vi inviteret til deres introfest også kaldet Busa Ball [Bøgsa Ball]. Ligheder som forskelligheder var alle dejlige at opleve.  I dette enormt smukke land med sin unikke natur kommer der også ind i mellem er herlig dunst af æg, dette har vi dog overlevet til alles overraskelse.  På Island har de et motto, som er følgende: ”Hvis det ikke regner lige nu, så vent 5 minutter” – Vi har fundet ud af på de 8 dage vi var i Island, at dette motto holder stik.

Men udover regnen, æggelugten og de 10 graders lavere temperatur på Island end i Danmark, blev 3.x’s rejse til Island intet mindre end en fantastisk oplevelse.  Magen til gæstfrihed fra Islændingene har mange af os ikke oplevet før og deres genbesøg i oktober ser alle meget frem til.