Om New York

New York City – også kendt som the Big Apple og byen som aldrig sover  – er med dens 8.336.697 indbyggere den folkerigeste by i USA. Byen er hovedstaden i delstaten New York og ligger på USAs østkyst.

New Yorks berømte skyline

Byen er et mødested for kultur og business, og dens indflydelse på politik, uddannelse, underholdning, sport, medier, mode og kunst bidrager til New Yorks status som en af verdens mest betydningsfulde byer. The City of New York består af fem bydele, der hver udgør et amt: Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens og Staten Island. Byen er enorm kulturel metropol og huser berømte muséer såsom Metropolitan Museum of Art Guggenheim Museum og the Museum of Modern Art. Men New York er langt fra kun finkulturelle museumsturer og restauranter med michelinstjerner. Rysensteens partnerskole i New York er noget helt unikt, det er nemlig et projekt.

Rysensteen samarbejder med Project Russeau, som er et initiativ skabt af Andrew Heinrich for at hjælpe socioøkonomisk svage unge i udsatte områder i New York. Rysensteen Gymnasium og Project Rosseau har både en udveksling af elever på studiesture, men skolen udbyder i samarbejde med studerende fra Project Rosseau et kursus i den amerikanske standardoptagelsestest Scholastic Aptitude Test (SAT) på Rysensteen i sommerferien.

Nyheder

National identiet i USA

National identiet i USA

Sebastian Hallstein Mortensen | 10th November 2017 | Permanent link

Den amerikanske drøm er for alvor sat på prøve: Trump er præsident, fattigdommen lurer i gamle indutribyer og racekampen fylder mere end nogensinde. 2015u har lavet en video om amerikansk identitet, se med her:

Videoen vises til GCP-dagen 2017.

Præsidentvalg

Præsidentvalg

mari237w | 16th November 2016 | Permanent link

I anledning af det amerikanske præsidentvalg holdt Rys United et valgarrangement i skolens lokaler på Flæsketovet. Aftenen startede kl 19, hvor Mamse havde lavet amerikanskinspireret aftensmad. Derefter bød Rys United velkommen og præsenterede programmet, der bl.a. indeholdt live valgdækning hele natten, valgquiz, kageboder, morgenboller og meget andet. Arrangementet varede til tidlig morgen, hvor Donald Trump til mange elevers store overraskelse blev udnævnt som den næste præsident af de forenede stater.

valg-3valg-3valg-4valg-4valg-5valg-7

Video

GCP-video fra 3.As tur til New York

GCP-video fra 3.As tur til New York

GCP-video fra 3.As tur til New York

mari237w | 16th November 2016 | Permanent link