5 læreres besøg til Huangzhou

Følgende er opsamlingen – og lærenes egne erfaringer – på et besøg en række lærere gjorde til Hangzhou, april 2014.

Fem lærere har været i Kina for at besøge Rysensteens partnerskole Zheda Fu Zhong i millionbyen Hangzhou. Det blev en udbytterig rejse, der styrkede de faglige og sociale relationer skolerne imellem – og som åbnede mange nye perspektiver for vores fremtidige samarbejde.

Første del af lærerrejsen var afsat til møder, undervisningsbesøg og en række kulturelle aktiviteter i Hangzhou. Vi blev mødt med overvældende, kinesisk gæstfrihed af vores partnerskole, hvis nye rektor udviste stort engagement for vores samarbejde og videreudviklingen af dette. Særlige fokuspunkter i vores samtaler var mulighederne for at etablere virtuelle platforme til elevsamarbejde og til udveksling af kurser, forløb og forelæsninger. Et andet centralt punkt var muligheden for at iværksætte et innovativt, tværfagligt elevsamarbejde, hvor danske og kinesiske elever i fælleskab udvikler en konkret plan for billig og bæredygtigt forsyning af rent drikkevand til en kinesisk landsby.

Vi fik også rig mulighed for at studere hverdagens virkelighed i det kinesiske skolesystem: fra morgengymnastik i forårsolen til udfordrende fysikforelæsninger og innovative engelsktimer. Eftermiddage og aftner blev udnyttet til fulde med sightseeing og sociale aktiviteter med vores kinesiske kolleger. Vi fik bl.a. set det imponerende Lingyin tempel, sejlet på den sceniske West Lake, besøgt museer og studerede Hangzhous byliv i stort og småt.

Efter endt program i Hangzhou gik turen til Shanghai for at udvikle ideer til fremtidige studieture. Vi besøgte flere museer og arbejdede især med forslag til, hvordan Shanghai kan bruges i tvær- og enkeltfaglige forløb om fx storbyglobalisering, ungdomskulturer og bæredygtig udvikling. Det blev en uforglemmelig og meget fagligt berigende uge. Nu glæder vi os til at vise vores elever det hele!