4d’erenes studietur

Følgende er en rejseberetning fra en af 4’gerne – dem, der dimitrede i sommerferien 14/15 – omhandlende deres studietur til Hangzhou og Shanghai. 

3.d’s studietur i Kina har budt på masser af spændende oplevelser i byerne Hangzhou og Shanghai.

I Hangzhou boede vi hos vores kinesiske partnerelever. Her var der rig mulighed for at teste resultatet af to års kinesiskundervisning på værtsforældrene, som stort set ikke kunne et ord engelsk. For de flestes vedkommende var det op kl. 6 om morgenen, og så var der ellers fuldt skema det meste af dagen. Vi fik lov at opleve lidt af en almindelig skoledag med vores partnere og så blandt andet det ret vilde syn af 1500 kinesere, der laver synkron morgengymnastik. Bagefter havde vi timer i tai chi, kalligrafi og kinesisk kultur. Vi besøgte også den smukke West Lake, blev inviteret til teceremoni og så Lingyin-templet med Kinas største træ-Buddha.

I Shanghai var der også planlagt masser af spændende aktiviteter. Vi besøgte bl.a. det danske konsulat, LEGO’s hovedkontor, KKP-museet og Fudan-universitetet. I grupper indsamlede vi materiale til de film, vi skal til at lave – alle med det overordnede tema ”storbyen”, som vi fik behandlet fra mange forskellige vinkler. Der blev også tid til at shoppe på diverse kinesiske markeder, nyde udsigten fra Shanghais berømte promenade ’the Bund’ samt selvfølgelig en tur på karaoke-bar, hvor vores lærere gav den gas til Madonna og dansede Gangnam Style.

Alt i alt en super hyggelig, spændende, begivenhedsrig og ’feichang hao’ tur!