Kulturmødet

Som elev på Rysensteen Gymnasium, bliver vi gennem de fleste af hverdagens lektioner og arrangementer forberedt på diverse kulturmøder. Gennem skolens kendetegn – vores Global Citizenship Programme, bliver vi på daglig basis mindet om, at vi skal forlade denne skole som globale verdensborgere.

Ét af disse kulturmøder er, for vores vedkommende, en rejse til Cairo, Egypten. For at forberede os selv på dette kulturmøde, er det vigtigt for os at forstå Egyptens kultur – ikke kun de aktuelle emner, der blæses op i medierne, men også Egyptens kulturelle og historiske baggrund. Kulturmøder handler om, at kunne sætte sig ind i andre menneskers kulturelle baggrund. Det er ikke et spørgsmål om at være enig i andre kulturers værdier, men et spørgsmål om at have viljen og redskaberne til at forstå disse værdier. Kulturudveksling giver muligheden for, at forstå hvorfor andre samfund opfører sig på en bestemt måde.

 

cc map

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *